Nemzetközi szépségkirálynő lett a külsejéért csúfolt lányból

Nemzetközi szépségkirálynő lett a külsejéért csúfolt lányból

A pár évvel ezelőtt a 13 évesen 100 kilogrammot nyomó, indiai felmenőkkel rendelkező malájziai Joanna Joseph folyamatos iskolai zaklatásoknak volt kitéve. Most ő az ország egyik legszebb nője. 

Joannának rendkívül kellemetlen tinédzser évei voltak. Túlsúlya miatt az iskolában minden nap zaklatták és nem csak az osztálytársai, vagy a többi gyerek, hanem a tanárok, sőt még a rokonai is.

A folyamatos gúnyolódás, csúfolódás tovább rontotta a közérzetét, amit evéssel próbált kompenzálni. Ennek az eredménye az lett, hogy a lány még több súlyt szedett magára. Elmondása szerint úgy nőtt fel, hogy csak evett. Már hétévesen is 60 kilót nyomott, és probléma nélkül megevett 5 tányér rizst egymás után.

Forrás: Lad Bible, Viral Press

Az egyedüli vigaszt az étel, és a zene jelentette egészen 16 éves koráig. Akkor döntött úgy, hogy megszabadul azoktól a felesleges kilóktól, amiik visszatartják a boldog élettől. Az étrendjét egészségtelenről egészségesre váltotta, diétázni kezdett. Ugyan edzőterembe nem járt le, minden este két órát futott, aminek az eredménye hamarosan látszott is rajta.

Viszont a zaklatóknak ez sem volt elég. Mikor látták Joanna átalakulását, újabb fogást próbáltak keresni rajta: a fogyását drog addikciónak tudták be, így drogosnak kezdték gúnyolni őt. Ő viszont úgy döntött, hogy

Nem foglalkozik tovább a rosszindulattal, elengedi azokat.

A ma 21 éves modell megnyerte a Miss Selangor Earth versenyt, és második lett a Miss India Worldwide-on.

Forrás: Lad Bible, Viral Press

Sokak szerint Joanna útja egy olyan modell, ami azt bizonyítja, hogy életünk megváltoztatása egy elérhető cél, még akkor is, amikor a környezet és a körülmények teljesen mást állítanak.

“Tizenkettőtől tizenhat éves koromig pokol volt az életem. Úgy döntöttem kezembe veszem az irányítást, mert ha nem teszek semmit, minden úgy marad, ahogy akkor volt. Hajtanom kellett, áldozatokat hoztam, hogy ott álljak, ahol ma állok. Amikor pedig változást tapasztaltam, tetszett amit látok. Ez színtiszta kemény munka volt edzőterem, jó diéta és gyógyszerek nélkül. Az egész fejben dől el. Legyenek céljaid, tegyél érte, mutasd meg, hogy több vagy annál, mint amilyennek a többiek látni akarnak!”

Nyilatkozta sikeréről a modell.

(LadBible)

Borítókép forrása: worldofbuzz.com